Viikko sitten innostuin aloittelemaan uutta projektia. Hiihtolomalla näin Ylläksellä jossain kaupassa pieniä peikkoja ja ajattelin silloin, että semmoiselle olisi kiva tehdä nukkekoti. En kuitenkaan ostanut peikkoa ja nyt jälkeenpäin harmittaa. Löysin kuitenkin omasta hyllystä pienemmän peikon, jonka olen saanut kummeiltani muutama vuosi sitten. Ja päätin rakentaa sille kodin. Ainoa ongelma oli että peikko on vain vähän yli 5 cm pitkä. Huomasin kuitenkin että sehän olisi sopiva 1:24 kokoon (jossa se vastaisi 10-vuotiasta lasta, eli pieni kokoista aikuista peikkoa) ja nyt sitten ole jo rakannellut sille kotia koossa 1:24.

Peikko sai nimen Fanni nimipäivä kalenterin mukaan:

Ja Fannin talon rakentaminen alkoi tästä tyhjästä pahvilaatikosta, jonka korkeus on 48cm ja leveys 37cm:

Seuraavaksi leikkasin laatikosta ylimääräiset osat pois ja tein pahvista lattiat (jotka ovat kiinni vasta väliaikaisesti). Yhden kerroksen korkeus on 10,5 cm, paitsi ullakon, joka on korkeampi:

Remontoimisen aloitin 2. ja 3. kerroksen lattiosta. Leikkasin viisteleikkureilla bambutabletista sopivan mittaisia paloja ja liimasin ne kiinni puuliimalla:

Kellarin lattian tein korkkitabletista ja seinille liimasin tiiliseinän, joka on joskus aikaisemmin tulostettu täältä:

Kellarin vieressä olevan saunan lattian tulostin samasta paikasta kuin tiiliseinän. Seinät liimailin kahvitikkujen pätkistä (ylälistat puuttuu vielä) :

Wc:n lattia on tehty myös bambutabletista ja seinät tapetoin (listat puuttuu ja lattia on vähän vinossa, koska se ei ole vielä kunnolla kiinni):

Tältä Fannin talossa näyttää tällä hetkellä: