Tässä tämä nyt on: Casa Azzurro!

Viimeiset puolitoista viikkoa olimme ukkini ja mummoni mökillä. Siellä aika kului nukkekotia rakennellessa. Ehdin toki tehdä paljon muutakin.  Ukki oli ennen meidän tuloa käynyt ostamassa nukkekotia varten vaneria (25€) ja minä mittailin ja piirsin nukkekodin osat vanereihin. Ikkunat, ovet ja rappuset olimme etukäteen ostanut Hobby Pointista.

Edellisenä päivänä ennen mökille lähtöä kaaduin urheilukentällä aitoja juostessa, joten jouduin katselemaan vierestä kun äiti sahasi osia ja ikkuna- ja oviaukkoja.

Ukki ja eno sahasi muutamat osat sirkkelillä, joka hyytyi...

Kun osat oli kunnossa, oli kokoamisen vuoro. Liimausta ja naulaamista.

Yllä kuva kasatusta talosta ja alla olevassa vielä ikkunat ja ovet väliaikaisesti kiinni.

Ukin varastoista löytyi valkoista maalia, jolla maalasin koko talon sisäpuolelta. Ensimmäisen kerroksen maalia laitoin pensselillä, mutta toista varten ostin pienen telan, jolla sai paljon tasaisempaa jälkeä kuin pensselillä.  Aion myöhemmin laittaa tapetteja ja ehkä maalailla seiniä muilla väreillä. Katon maalasin ruskealla petsillä, samoin parvekkeen.

Ovet ja ikkunatkin piti maalata valkoisella.

Muuten alkaa ulkopuolelta olla valmis, mutta parvekkeelta puuttuu kaide ja turkoosit ikkunaluukut on tekemättä.

Casa Azzurrolle tulee myös piha. Ja pihaa varten rakentelin mökillä muutamia juttuja. Tai oikeastaan ukkini teki nämä seuraavat "kukkulaatikot" minun toiveitteni mukaan. Tälläisiä oli Italian Dolomiiteillä joka paikassa. Ensin kuva oikeasta ja sitten nukkekotiversiosta, josta puuttuu vielä kukat.

Ja toisenlaisia kukkalaatikoita, joista en löytänyt valokuvaa, mutta sellaisiakin oli italiassa.

Minä hakkasin halkoja...paljon halkoja...vasaran ja puukon kanssa.

Nyt sitten jatkamaan rakentamista ja talon sisustamista kun on vielä pari viikkoa lomaa jäljellä.

 

Muistakaa tuo joulukalenteri (alempana)!